Nytt Star Alliance bolag i Asien

Juneyao_Airlines_A320-200_B-6618_PVG_2010-12-5
Juneyao Airlines kan bli ny samarbetspartner med SAS.

SAS kan nu en ny samarbetspartner genom Star Alliance. Det är det kinesiska flygbolag Juneyao Airlines som ska gå med i Star Alliance´s ”Connecting Partner Model (CPM)”. CPM är ett sätt för Star Alliance att locka till sig lågprisflygbolag som kompletterar Star Alliance nuvarande linjer. CPM innebär att flygbolagen inte blir fullvärdiga medlemmar i alliansen men kommer att vara i nära samarbete med många flygbolag inom Star Alliance. Dessa samarbeten inkluderar codeshare och förmånsfördelar.

Juneyao Airlines som är ett lågprisflygbolag kommer alltså inte att bli medlemmar i Star Alliance utan istället bli en partner till alliansen. Juneyao Airlines har idag en Airbus flotta som består av 41 A320 och 14 A321 som främst flyger inrikesflygningar i Kina. Juneyao planerar dock att expandera till flera internationella destinationer och det är en stor anledning till att bolaget nu inleder ett samarbete med Star Alliance.

Sedan tidigare är Mango Airlines från Sydafrika med i CPM och två flygbolag från Indien planerar att gå med i CPM i de närmsta åren.

Det återstår att se om SAS beslutar sig för att samarbeta med Juneyao Airlines. Dock finns det bra grunder för samarbetet då SAS flyger till Shanghai som är Juneyao Airlines största hubb.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.