Boeing 737 missade landningsbanan

680
Boeing 737-400 från ASL Airlines efter landningen som slutade på vägen.

Under fredagsmorgonen landade en Boeing 737-400 från det irländska flygbolaget ASL Airlines på en motorväg i Bergamo efter att man missat delar av landningsbanan på Milan Bergamo flygplatsen.

Boeing 737:an hade flugit från Paris Charles de Gaulle och hade bara frakt ombord. Under landningen missade piloterna början av landningsbanan och resterande bana räckte inte till. Detta ledde till att flygplanet kasade ut på den närliggande vägen.

Tillbudet ska ha berott på att det har varit dåliga värdeförhållanden samt en stormvarning i Bergamo under fredagsmorgonen. Ingen ska ha skadats i tillbudet och flygplatsen stängdes under ett par timmar men öppnade 07.00 för trafik igen. Detta har dock lett till att flera flighter blivit inställda och försenade.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.