Finavia satsar 900 miljoner euro på HEL

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Helsingfors flygplats Vanda bygger ut.

Det finska flygplats- och flygledningsföretaget Finavia kommer att bygga ut Helsingfors flygplats Vanda. Det handlar om en förlängning av terminalen på den södra delen av flygplatsen. Projektet beräknas vara färdigt sommaren 2017 lagom till Finalnds 100-års jubileum.

Utvecklingsprogrammet på Helsingfors-Vanda på 900 miljoner euro har pågått sedan januari då man skapade mer plats och ökade smidigheten i den del av terminalen som har hand om långdistans- och transittrafiken. Under utvecklingsprogrammet producerar Finavia helt nya tjänster och binder digitalisering mycket starkt samman med den förnyade kundupplevelsen.

När den nya söderdelen av terminalen blir klar sommaren 2017 kommer terminalens yta att öka med sammanlagt 7 850 kvadratmeter. Två nya våningar byggs, en för ankommande och en för avgående passagerare. Samtidigt med byggnadsarbetena ökar även flygtrafiken. Därför kommer till exempel busstransporterna från terminalen till flygplanen och tillbaka att öka. Sommaren 2016 förbättras servicenivån i och med att kapaciteten för busstransporter till och från Non-Schengen-flyg ökar.

Flygplanens uppställningsområden utanför terminalen utgör en betydande del av investeringen för den etapp som startade i januari. Uppställningsplattan förnyas med ett 157 000 kvadratmeter stort område.

”Även om utvecklingen av infrastrukturen är den synligaste delen av investeringen, utgör passagerarnas serviceupplevelse grunden för vår framgång som en flygplats i världsklass”, säger flygplatschef Ville Haapasaari i ett pressmeddelande.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.