jetBlue blir första flygbolag till Kuba

JetBlue_A320_at_Orlando
jetBlue Airbus A320 blir först att flyga till Kuba från USA.

USA: s femte största flygbolag jetBlue blir det första flygbolaget som ska flyga mellan USA och Kuba. Lågprisflygbolaget kommer i slutet av denna månaden att skriva in sig i historieböckerna då man blir det första amerikanska flygbolaget på mer än 50 år att börja flyga till Kuba. Den 31 augusti öppnar JetBlue sin nya linje mellan Fort Lauderdale i Florida och Santa Clara i Kuba. JetBlue kommer att flyga linjen tre gånger i veckan med Airbus A320 och från 1 oktober blir det en daglig avgång på linjen.

Drygt 24 timmar efter jetBlues premiär kommer det regionala flygbolaget Silver Airways att börja flyga till Kuba. Silver Airways första flygning kommer också att gå mellan Fort Lauderdale och Santa Clara.

Sammantaget kommer sex flygbolag att flyga till Kuba med upp till 10 dagliga flygningar till nio städer i Kuba. Övriga flygbolag är American Airlines, Frontier Airlines, Southwest Airlines samt Sun Country Airlines.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.