Ryanair inför barn-avgift

Rygge_Ryanair_2012-10-04T21-41-07
Ryanair inför nu en barn-avgift på 90 kronor per flygresa.
Snart är det slut med gratisresor för barn under tolv år på Ryanairs flighter. Från och med den 1 september måste vuxna betala en avgift för att barnet ska få följa med.
Hittills har bolaget tillåtit resenärer att antingen boka en stol utan platsreservation gratis eller betala en avgift mot en reserverad sittplats. Ryanair väljer nu bort det första alternativet vilket innebär att vuxna alltid kommer att behöva betala åtta pund motsvarande 90 kronor för att ta med sig barn under tolv år på flygresan.

Enligt Ryanair beror avgiften på att man vill undvika förseningar som kan uppstå när personalen försöker placera barn och föräldrar bredvid varandra. Att kunna boka en sittplats hos Ryanair infördes först 2014 och det efter att man utsetts till världens sämsta varumärke.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.