Kommersiella flygningar till Antarktis

Det argentinska flygbolaget LADE (Lineas Aéreas del Estado) planerar att börja flyga kommersiella passagerarflygningar från sin bas på Antarktis, Marambio. Marambio är en permanent antarktisk bas som är en av 14 argentinska baser på Antarktis.

Det argentinska försvarsdepartement har meddelat att de kommer att utrusta flygplatsen på Marambio-basen så att det blir möjligt att ta emot kommersiella flygningar. Flygningarna kommer att startas under januari 2018 och flygplatsen har idag flera landningshjälpmedel, VOR, DME och NDB. Start- och landningsbanan är 1 200 meter vilket är tillräckligt långt för både SAAB 340 och deHavilland Twin Otter som kan komma att flyga LADEs flygningar till Antarktis.

LADE är ett flygbolag som ägs av det argentinska flygvapnet och flyger inrikeslinjer i den större delen av Argentina med SAAB 34o och deHavilland Twin Otter.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.