Lufthansa lämnar nordöstra Kina

Lufthansa_A340-300(D-AIGD)_(4100939614)
Lufthansa Airbus A340-300 slutar flyga till Shenyang.

Star Alliance bolaget Lufthansa har i veckan tillkännagivit att man kommer att sluta flyga till Shenyang som är nordöstra Kinas största stad med åtta miljoner invånare. Lufthansa flyger idag till från Frankfurt till Shenyang tre gånger i veckan med Airbus A340-300.

Den sista flygningen kommer att avgå från Frankfurt 27 oktober och från Shenyang 28 oktober i år. Att linjen läggs ner gör att nordöstra Kina nu blir utan trafik från Lufthansa och närmaste destination är den kinesiska huvudstaden Peking där Lufthansa flyger både till Frankfurt och München.

Linjen har erbjudet bra bytesmöjligheter från Skandinavien då det har varit en kvällsavgång från Frankfurt till Shenyang, där returflygningen har varit tillbaka i Frankfurt 18.05 dagen efter.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.