Vintertidtabellen ger ökningar på Arlanda

PH-BGA_737_KLM_ARN
KLM Boeing 737-800.

Flygbolagen börjar publicera flygningar för den kommande vintersäsongen som i Europa startar i slutet av oktober. Vilka linjer läggs ned och vilka nya linjer öppnas. På vilka linjer skruvas antalet flygningar ner och på vilken skruvas de upp?  Alla flygbolag kommer att tillkännage detta i en stadig ström under de kommande månaderna fram till slutet av oktober.

Två flygbolag som redan har tillkännagivit förändringar är nederländska KLM och ukrainska Ukraine International som båda har för avsikt att flyga oftare till Arlanda flygplats än vad de gör idag.

Därför ökar KLM från den 31 oktober antalet dagliga tur och returer mellan Amsterdam Schiphol och Stockholm Arlanda på vardagar från fem till sex. Detta görs genom att sätta in en tidig morgon avgång från Amsterdam 06.50 som landar i Stockholm 08.55 och flyger tillbaka 09.30. KLM planerar att flyga den nya avgången med Embraer 190 från dotterbolaget KLM Cityhopper. Med ytterligare fem flygningar per vecka tar KLM bort en av två lördagsavgångar på linjen. Detta innebär att KLM går från 35 till totalt 39 flygningar på varje håll mellan den holländska och Stockholm. Det är 21 fler än SAS, som flyger på linjen 18 gånger i veckan.

Ukraine International är det enda flygbolag som trafikerar linjen mellan Kiev och Stockholm. Det gör flygbolaget idag en gång dagligen, men från 30 oktober skruvar Ukraine Internationell upp och börjar flyga till Stockholm två gånger om dagen. Det ger 14 avgångar per vecka. Linjen flygs idag med Boeing 737-800 från det ukrainska flygbolaget.

Samtidigt utökar Ukraine International på linjen Kiev-Helsingfors får sju till upp till 12 flygningar per vecka. Både Oslo och Köpenhamn har idag ingen flygtrafik till Ukraina och Kiev.

Ukraine_International_Airlines_Boeing_737-800;_UR-PSA@FRA;01.06.2012_653ft_(7156250543)
Ukraine International Boeing 737-800.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.