SAS och Samsung gör flygresandet enklare

ad8bf7020f36ee2f_800x800ar
SAS och Samsung samarbetar nu för att göra flygresan lättare.

SAS fortsätter sin satsning på innovationer, digitalisering och att ta fram nya smarta lösningar som gör resandet enklare. Som ett ytterligare steg i riktningen mot bärbar teknologi har nu SAS innovationsavdelning, SAS Labs, tillsammans med Samsung tagit fram en lösning som ger resenärer tillgång till SAS app och Smart Pass i Samsungs smarta klocka Gear S2.

Förutom att kunna boarda sin flight får SAS resenärer tillgång till all information i sin klocka, som avgångstid, från vilken gate och sittplats ombord. Resenärer med klockan kan även nyttja SAS Smart Pass. Genom att placera klockan på NFC-läsaren kan du trådlöst och enkelt passera kontrollerna på flygplatsen.

”Vi satsar hela tiden på att göra livet enklare för våra resenärer. Förutom ett bra nätverk, och viktiga delar som Fast Track och SAS lounger, så är smarta digitala lösningar en viktig del i att göra resandet ännu enklare framöver”, säger Massimo Pascotto, Head of SAS Labs.

SAS Labs har sedan tidigare testat NFC-teknik, som är grunden till  i bland annat ett mikrochipimplantat, ringar och armband. Sedan tidigare finns SAS app även för iOS och Smart Pass finns dessutom redan tillgänglig i SAS app för Android.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.