Mallorca flygplats slår rekord

Palma_de_Mallorca_Airport_Terminal_C_Outside
Palma de Mallorca flygplatsen märker av ökande turister till Spanien.

Den 16 juli var Mallorcas flygplats Son Sant Joan den mest trafikerade bland alla flygplatser som drivs av spanska flygplatsoperatören Aena, en av världens största flygplatsoperatörer.

I Spanien genomfördes totalt 6 613 starter lördagen den 16 juli varav 1 054 på Mallorca, något som slog flygplatsens förra rekord som var 1 036 skriver enligt Diario de Mallorca. Juni blev en rekordmånad med sina 3,36 miljoner passagerare på flygplatsen vilket är nästan elva procent mer än i juni 2015. Den första halvan av året avslutades med 10,6 miljoner passagerare, 11,2 procent mer än under första halvåret i fjol.

Nästan 84 procent av de kommersiella flygningar  i juni gick till en internationell destination och övriga gick inrikes i Spanien främst till Barcelona och Madrid. Tyskland stod för 35 procent av resenärerna, en tillväxt på tio procent. Under juni utfördes 23 536 starter och landningar vilket var, 11,7 procent mer än i juni 2015.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.