Madeira blir Cristiano Ronaldo Airport

Aeroporto_da_Madeira2
Madeira International Airport blir nu Madeira Cristiano Ronaldo Airport.

Efter EM-guldet i fotboll har Cristiano Ronaldo närmast betraktats som en Gud i hemlandet Portugal, och nu får stjärnan också en flygplats uppkallad efter sig, uppger Daily Mirror.

Cristiano Ronaldo som kommer från den portugisiska ön Madeira har både en bronsstaty och ett hotel uppkallat efter sig på ön. Men nu går öns myndigheter ett steg längre och döper om Madeiras flygplats från Madeira International Airport till Madeira Cristiano Ronaldo Airport.

Att få en flygplats uppkallad efter sig är dock inte Cristiano Ronaldo ensam om, bland annat finns John F Kennedy flygplatsen i New York omdöpt efter presidentens död 1963. I Europa är Paris Charles de Gaulle den största flygplatsen som har namn efter en känd person och då Charles de Gaulle som var betydande för Frankrike under andra världskriget. Även flygplatsen i Liverpool har fått namn efter en känds, John Lennon.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.