Air France-KLM strejk

Air_France_&_KLM_vertical_stabilizers
Air France och KLM har strejkproblem.

En strejk kunde under tisdagen bli verklighet hos KLM markpersonal om bolaget inte gick med på fackets krav, men än så länge har ingen strejk brutit ut. Dock har KLM avvisat det ultimatum som facket stället och en strejk ligger nu inte långt bort. KLM fick tid på sig att granska det sista förslaget från facket och denna tiden gick utöver strejk starten vilket har gjort att någon strejk inte har startat ännu. Men nu ser det alltså ut som en strejk är nära.

Det andra bolaget i Air France-KLM gruppen, Air France, har också strejkproblem. Flygbolaget meddelar att närmare en tredjedel av dess flygningar påverkas av den veckolånga strejk som kabinpersonalen inleder på onsdagen. Omkring 13 600 anställda av bolagets personal på omkring 50 000 väntas delta i strejken.

Fackliga representanter säger att strejken kommer att genomföras då utdragna förhandlingar inte har lett till resultat. Dispyten rör bland annat lön, kollektavtal och regler för befordran. Air France vill ha ett avtal på 17 månader, medan facken vill ha avtal som sträcker sig mellan tre och fem år. Omkring 30 procent av flygningarna på främst inrikesrutter och Europaflygningar kommer att påverkas enligt Air France.
Stockholm Arlanda har under onsdagen en av tre avgångar inställd till Paris. Köpenhamn har drabbats värre och har idag åtta av tio avgångar inställda.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d