Ryanair varnar för Brexit-nedgång

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ryanair redovisar ett svagare ekonomiskt resultat än väntat.

Lågprisflygbolaget Ryanair redovisar ett resultat efter skatt på 256 miljoner euro för det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Väntat var ett resultat efter skatt på 265 miljoner euro, enligt Bloomberg News prognossammanställning. En anledning till den minskade vinsten kan bero på att Storbritannien kommer att lämna EU och Ryanair då flyttar om flygtrafiken från Storbritannien till andra delar av Europa.

Osäkerheten kring den ekonomiska tillväxten och konsumentförtroendet efter Brexit-beslutet gör att Ryanair nu tror att biljettintäkterna kommer att sjunka med 8 procent till och med september. Det kan jämföras med tidigare prognos om en nedgång på 5-7 procent.

Ryanair hade i tidningsannonser och uttalanden på sina flygningar försökt att få folk att rösta för att Storbritannien skulle rösta för fortsatt EU-medlemskap. Nu när omröstningen ledde till motsatt beslut, kommer Ryanair att fokusera på tillväxt i i övriga Europa och skala ned på flygningar från London. Ryanair har tidigare sagt att det kommer att flytta 50 av de flygplan som ska levereras i år till baser utanför Storbritannien, för att motverka en förväntad brittisk passagerarnedgång.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.