Finnair hyr in Cityjet med Sukhoi SSJ

EI-FWA_Sukhoi_Superjet_100-95B_(27389801571)
Finnair hyr in det irländska flygbolaget Cityjet under augusti. Sukhoi SSJ-100.

Pilotbrist hos Finnair gör att man hyr in ytterligare ett flygbolag som ska flyga trafik för bolaget. Nu handlar det om Cityjet som under två veckor i augusti ska flyga för Finnair med det ryska flygplanet Sukhoi Superjet SSJ-100 som levererades till Cityjet tidigare i år.

Det är pilotbristen hos Finnairs dotterbolag Norra som tvingar bolaget att hyra in andra bolag, man har bland annat hyrt in danska Jet Time, tyska Air Berlin och portugisiska Hifly. Under hösten kommer även BRA att flyga för Finnair då man öppnar en linje mellan Umeå och Helsingfors som ska flygas med SAAB 2000.

Avtalet med Cityjet är ett ”damp-lease” avtal vilket innebär att det är finsk kabinpersonal och piloter från Cityjet som flyger flygplanen. Cityjet ska flyga med SSJ-100 till Billund, Warszawa och Genève från Helsingfors mellan den 15 och 31 augusti. Cityjet flyger idag även för SAS med åtta Bombardier CRJ 900.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.