Emirates och Star Alliance bolag i samarbete

5632898076_d6f553695e_b
Emirates Airbus A330.

Emirates och Star Alliance flygbolaget Copa Airlines kommer från och med den första augusti att inleda ett codeshare samarbete. Det handlar om två linjer från Copa Airlines hub i Panama City som går till Rio de Janeiro och Sao Paulo. Emirates kommer att sätta sin EK-kod på Copa Airlines flygningar till de brasilianska städerna.

Att Emirates inleder ett samarbete Copa Airlines kan tyda på att Emirates ännu en gång närmar sig Star Alliance och man har tidigare haft samtal om att gå med i alliansen. Av de tre stora flygbolagen i Persiska viken är endast Qatar Airways medlem i någon flygallians och Qatar tillhör oneWorld alliansen. Det återstår att se om Emirates går till Star Alliance och Ethiad till Skyteam.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.