Risk för KLM-strejk på tisdag

KLM_Pushback_tractor_and_ground_power_unit
KLM kan bli utan markpersonal under tisdagen.

En fackförening som företräder mer än hälften av alla KLM anställda, hotar om strejk på tisdagen om KLM inte skriver under på det avtal som fackföreningen kräver.

Innan tisdag måste KLM lämna skriftlig garanti på att de kommer att uppfylla ett antal krav för ett nytt kollektivavtal som fackföreningen FNV presenterade för flygbolaget under torsdagen. Gör KLM inte det kommer en stor del av bolagets personal att tas ut i strejk i morgon. FNV:s förslag är ett svar på KLM:s slutliga bud till ett nytt avtal som bolaget hade sammanställt under torsdagen efter förhandlingar utan resultat. I detta dokument har FNV ställt flera nya ultimatum som enligt KLM inte har varit på bordet under tidigare förhandlingar.

Från KLM:s sida är man besviken på FNV och att man valt denna strategi att komma med nya krav när strejken är nära. KLM påpekar också att världen förändras där konkurrenter minskar kostnaderna vilket KLM också behöver göra enligt bolaget.

FNV är Nederländernas största fackförening och har 16.000 av KLM:s mer än 32.000 anställda som medlemmar. Den pågående tvisten handlar i första hand om KLM:s markpersonal. Det är i nuläget oklart hur flygtrafiken skulle påverkas om det blir strejk under tisdagen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.