Lufthansa kan rädda Air Berlin

Lufthansa B737-300 D-ABEK
Lufthansa kan nu rädda Air Berlin genom att ta över linjer och flygplan.

Lufthansa har öppnat för samtal med rivaliserande Air Berlin och Etihad Airways som är bolagets största ägare om att eventuellt överföra ett okänt antal av Air Berlins linjer till Lufthansas dotterbolag Eurowings. Detta på grund av Air Berlin mycket dåliga ekonomiska situation.

Tyska dagstidningen Handelsblatt säger att Lufthansa har fokuserat på ett avtal om fyrtio leasade flygplan samt linjer som inte har sitt ursprung i något av Air Berlins största nav i Düsseldorf och Berlin Tegel.

Även om specifika linjer inte finns ännu, visar ch-aviations databas linjer som Air Berlin flyger utanför Berlin och Düsseldorf. Det är linjer inom Tyskland samt Medelhavet och Nordafrika. Även fritidsdestinationer i Italien, Spanien, Kroatien, Grekland, Israel, Malta, Portugal, Egypten och Marocko kan vara tänkbara linjer för Lufthansa och Eurowings att överta från Air Berlin.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.