Ethiopian till Oslo under 2017

Ethiopian_Airlines,_ET-AOQ,_Boeing_787-8_Dreamliner_(16269070208)
Ethiopian Airlines Boeing 787-8 som idag flyger till bland annat Stockholm.

Under det senaste året har Köpenhamns flygplats och Stockholm Arlanda vunnit flest nya långlinjer i tävlingen mellan Skandinaviens tre största flygplatser. Nu finns det dock tecken på att Oslo Gardermoen nästa år får en liten tröst. Star Alliance medlem Ethiopian Airlines planerar att öppna en rutt från den etiopiska huvudstaden Addis Abeba till Oslo under 2017.

Det berättar Ethiopian Airlines VD, Tewolde Gebremariam, i en intervju med Routes Online. Således ser Köpenhamns flygplats sig vara förlorare i spelet om att vinna Ethiopians andra rutt i Skandinavien. Ethiopian flyger idag till Stockholm Arlanda och detta har man gjort sedan 2003 då flygboalgets linje från Köpenhamn flyttades till flygplatsen.

Ethiopian har under flera år haft svårt att bestämma mellan Oslo Gardermoen och Kastrup som sin skandinaviska destination nummer två. Antingen som en triangelrutt med Stockholm eller en linje med mellanlandning i Wien.

Om man får tro flygbolagets chef, vinner Oslo Gardermoen kampen om en ny linje trots att en linje till Köpenhamn också hade varit stark då resenärer kan åka vidare med andra Star Alliance bolag från flygplatsen. Främst SAS som också är medlemmar i Star Alliance som har sitt största nav på Kastrup. Men det som väger tungt för en linje till Oslo är att det finns betydligt fler etiopier i Norge än i Danmark.

Ethiopian Airlines är idag det enda lönsamma flygbolaget i Afrika och är ett av kontinentens modernaste och största flygbolag med ett stort nav i Addis Abebba. Under 2017 planerar man att börja flyga till Jakarta, Hanoi, Singapore, Chengdu, Geneve, Chicago samt Houston i USA.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.