Första Bombardier CS levererad

original
Swiss första Bombardier CS 100, HB-JBA. 

Den första av totalt 30 Bombardier CS 100 har levererats till Swiss International Airlines och det innebär att Bombardier har levererat sitt första flygplan i CS serien som består av CS 100 och CS 300.

Swiss tog emot den första CS 100 i början av juli och premiärflygningen med passagerare skedde den 15 juli med en returflygning mellan Zürich och Paris. Det går att se var den första CS 100 flyger just nu här.

Den kanadensiska flygplanstillverkaren Bombardier kan nu förhoppningsvis börja se ett lyckligt slut på utvecklingen och tillverkningen av CS serien som blivit försenad. Det svenska flygbolaget BRA skulle tagit emot sin första CS 100 under 2013, men kommer nu att ta emot det första av totalt tio flygplan under 2017. Den större CS 300 kommer att sättas i trafik under fjärde kvartalet i år när Air Baltic blir första flygbolag för den flygplanstypen.

Störst chans att åka med en Bombardier CS 100 med Swiss har man på linjer från Zürich till Paris, Manchester, Prag och Budapest under sommaren. Under hösten kommer Swiss dock att få fler CS 100 och då utökas antalet linjer som flygs med Bombardier flygplanet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.