MH370 fortfarande försvunnen

Boeing_777-200ER_Malaysia_AL_(MAS)_9M-MRO_-_MSN_28420_404_(9272090094)
Malaysia Boeing 777.

När Malaysia Airlines flight MH370 försvann under en flygning från Kuala Lumpur till Peking den 8 mars 2014 befann sig 239 personer ombord.

Sökandet efter den Boeing 777 som flög har hittills varit utan resultat, vilket kanske inte är så förvånande när man hör projektledaren Paul Kennedys summering av sökandet. Kennedy arbetar på Fugro som under två års tid finkammat en yta i Indiska oceanen som enligt Reuters är ungefär lika stor som Grekland.

Men projektledaren ger nu lite stöd åt teorin att flygplanet kontrollerades hela vägen till slutet vilket skulle innebära att planet gick ned i vattnet utanför sökområdet.

”Om det var bemannat kunde det glida en lång väg. Man skulle kunna glida det bortom vårt sökområde så jag tror att den logiska slutsatsen är att det kanske är det andra scenariot”, säger Kennedy till Reuters.

Det är fortfarande oklart vad som hänt med MH 370 och det finns ett flertal teorier om vad som hänt och de franska utredarna som ska försöka fastställa vad som hänt har riktat in sig på terrorism, dråp och kapning som orsaker till försvinnandet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.