A320neo försenad på grund av kuppförsöket i Turkiet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pegasus får vänta på att få A320neo levererad.
Det turkiska flygbolaget Pegasus Airlines har fått sin första leverans av en Airbus A320neo uppskjuten på grund av kuppförsöket i Turkiet enligt Airbus.
 ”På grund av de fruktansvärda och oförutsedda omständigheterna i Turkiet fattade vi ett gemensamt beslut med ledningen inom Pegasus om att senarelägga leveransceremonin för den första CFM-drivna A320neo”, skriver Airbus.

Pegasus Airlines var schemalagd att få sin första A320neo levererad den 19 juli. CFM är en flygplansmotor som tillverkas av General Electric och franska Safran. Det är inte klart när den första leveransen av A320neo ska ske till det turkiska flygbolaget som flyger till 100 destinationer från Turkiet och då främst Istanbul.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.