Air Europa beställer 30 Boeing 737MAX

Air-Europa-Boeing-737-MAX-8
Air Europa Boeing 737MAX.

Det spanska flygbolaget Air Europa har nu trätt fram som kund till en tidigare okänd beställning på 30 Boeing 737MAX flygplan som är den senaste versionen av Boeings 737 familj. Boeing och Air Europa tillkännagav ordern under Farnborough Air Show som har pågått under helgen.

Air Europas moderbolag Globalias VD Juan José Hidalgo säger att Boeing 737MAX är det perfekta flygplanet för bolagets flygningar inom Europa. Air Europa har redan tagit emot Boeing 787 Dreamliner från Boeing som också ingår i att modernisera flygbolagets flotta.

Air Europa flyger idag till Sverige på uppdrag av olika charterarrangörer till Spanien och Kanarieöarna. Flygplanstypen som används på flygningar till Sverige är Boeing 737-800, men i framtiden kan det bli den nya Boeing 737MAX.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.