Små plan skapar bagageproblem i Ängelholm

OY-JZG_ATR_72_SAS_CPH
Jettime flyger med ATR 72 till Ängelholm under sommaren. Detta skapar bagageproblem.

SAS flygningar mellan Stockholm och Ängelholm har just nu problem med leveransen av bagage. Normalt sett har linjen till Ängelholm en stor andel affärsresenärer som ofta har mindre handbagage med sig men nu på sommaren åker fler barnfamiljer och resenärer som ska till sommarstugan vilket skapar problem.

Flera resenärer har inte fått sina bagage på grund av att SAS under sommaren flyger med den mindre ATR 72 jämfört med Boeing 737 som är betydligt större och som normalt trafikerar flygplatsen. Bagagen får inte plats i ATR:en på grund av storlek och viktproblem och då lämnas bagagen kvar på Arlanda.

Problemen har lett till att flygplatsen i Ängelholm har tagit emot mer klagomål än vanligt under sommaren. Något oförtjänt eftersom det är SAS som bestämmer, menar flygplatschefen Christian Ziese.

”Det är inte vi som har gjort förändringen. Vi lossar och lastar så som det kommer, vi kan inte styra det. Vi har reagerat själva och fått mycket frågor kring det. Jag har stor förståelse för att resenärerna blir irriterade och besvikna”, säger Christian Ziese till Helsingborgs Dagblad.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.