Norwegian ingår charteravtal i USA

Norwegian_Air_Shuttle_Boeing_737-800_LN-DYJ_BGO_Georg_Brandes_Livery
Norwegian Boeing 737-800.

Norwegian har för första gången ingått charteravtal i USA. Bolaget ska flyga resenärer för researrangörerna Apple Vacations och Funjet Vacations från USA till Karibien och Mexiko. Charterkontrakten är värda 120 miljoner norska kronor.

Norwegian kommer att basera tre stycken Boeing 737-800 i Milwaukee, Wisconsin och Chicago/Rockford, Illinois som ska flyga till destinationer i Mexiko, Jamaica och Dominikanska republiken med start i december 2016. Kontrakten som är värda 120 miljoner norska kronor innebär att Norwegian kommer att genomföra över 600 charterflygningar från december i år till april nästa år. Norwegian kommer därmed kunna använda flygplanen mer effektivt när det är lågsäsong i Europa.

Förra året lanserade Norwegian för första gången reguljära linjer mellan amerikanska östkusten och Martinique och Guadeloupe under vinterhalvåret med plan som resten av året flyger på bolagets linjer i Europa. Nu utökas detta till att även omfatta chartermarknaden.

”Vi är väldigt nöjda med att utöka vår charterverksamhet till att även omfatta USA. Det här är en ny milstolpe för Norwegian och vi ser fram emot att önska ännu fler amerikaner välkomna ombord på våra nya plan med gratis WiFi”, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.