Flyg till Turkiet återupptas

SAS_Scandinavian_Airlines_Airbus_A321-200_(OY-KBB)_arrives_London_Heathrow_11Apr2015_arp
SAS återupptar nu flygtrafiken till Turkiet.

SAS har under söndagen börjat flyga till Turkiet efter lördagens kuppförsök i landet då all flygtrafik stoppades. Det rörde sig om en flight från Oslo och en från Köpenhamn som båda flög till Gazipasa.

”Vi flyger som vanligt nu, lite baserat på hur situationen utvecklar sig. Vi har flugit ner med tomma plan och hämtat passagerare tidigare. Och de passagerare som önskar tar vi också med oss ned”, säger Karin Nyman på SAS, till TT.

Turkish Airlines som är det officiella flygbolaget för Turkiet började under lördagseftermiddagen att återgå till normalt trafikprogram och flyger nu alla flygningar som planerat.

Resor med Ving till Turkiet var inställda under söndagen och under söndagen hade man inte tagit något beslut angående måndagens resor, utan inväntar besked från Utrikesdepartementet. Ving erbjuder i nuläget fri om- eller avbokning för de resenärer med resor inbokade på måndag och tisdag.

Svenska utrikesdepartementet har gått ut med en rekommendation efter händelserna i Turkiet där man tills vidare avråder från alla icke nödvändiga resor till landet. Mot bakgrund av det har charterbolagen Ving, Fritidsresor och Apollo ställt in helgens resor till Turkiet. Däremot påverkas inte hemresorna för resenärer som befinner sig i Turkiet, utan dessa flyg ska gå enligt plan.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.