”Foppaflyg” säljer flygbolag

Nextjet,_SE-KXI,_Saab_340B_(16895461369)
”Foppaflyg” säljer nu Nextjet. Här Nextjet SAAB 340.

Peter Forsbergs virtuella flygbolag Höga Kusten Flyg, även kallat ”Foppaflyg”, säljer nu flygbolaget Nextjet som man köpte under 2013. Istället får Nextjet svenska, finska och åländska ägare som ska garantera flygförbindelser mellan Sverige och Finland samtidigt som man ska öka kraften i flygbolaget. Det är Katterö AB och Air Åland som köper det svenska flygbolaget. Enligt finska medier ska det ha kostat nästan 530 000 euro för bolagen att köpa Nextjet.

Det kommer inte att bli några större förändringar för dagens linjer som Nextjet flyger och Arlanda kommer fortfarande att vara den stora hubben för Nextjet. Med de nya ägarna vill bolaget öka flygningar mellan Finland och Arlanda där man lätt kan ta sig vidare ut i Europa. Nextjet kommer dock att ta över ansvaret för Höga Kusten Flygs linje Örnsköldsvik-Stockholm, men namnet Höga Kusten Flyg kommer att leva kvar.

De nya ägarna Katterö AB finns baserade i finska Jakobstad och det är ett område som SAS och Finnair lämnat till sitt eget öde. Därför har man köpt en del av Nextjet för att själva garantera flygresor till och från Jakobstad-regionen enligt Petter Boström ordförande i Katterö AB.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.