Flygdag på Skövde flygplats i höst

Vans_RV-4_N64JW
RV-4 som kommer att visas på Skövdes flygplats den 3 september.
Nordic Warbirds är en samling privatägda flygplan ingående i Västerås Flygmuseum. I början av september går de att beskåda under en heldag på Skövde flygplats. Nordic Warbirds flotta består av A26B Invader, DH114 Heron, DH115 Vampire, 2 st SK16/Texan, Noorduyn Norseman samt Hawker Hunter T.7

Det var 2o år sedan som det senast hölls en stor flygdag på Skövde flygplats. Det lockade över 8000 besökare och den 3 september i år hoppas man på att upprepa det.

”Det blir en riktig familjedag med ett brett program med flyguppvisningar som det centrala. Det blir ett gyllene tillfälle att visa upp flygplatsen i sitt rätta element,” säger Anders Löfvenborg, vd Skövde flygplats till Skaraborgs Läns Tidning.

Förutom Nordic Warbirds kommer det även finns en DC-3 på Skövde flygplats. Även flyggruppen RV-Ators från Danmark som flyger RV flygplan kommer att finnas på flygdagen. Gruppen kommer även att genomföra formationsflygningar. Som krona på verket kommer den svenska världsmästaren i segelflyg Johan Gustavsson att avsluta flygdagen i skymningen med en ljus-flyguppvisning.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.