En norrman ska slå flygrekord

 

19 åriga Fredrik Nordbø som håller på att flyga 800 gånger på 180 dagar.                                            FOTO: Scandinavian Traveler

Fredrik Nordbø från Stavanger håller på att flyga 800 gånger på 180 dagar. Just nu har han genomfört nästan 300 flygningar och han hoppas hamna i Guinness World Records och samtidigt ha tjänat en miljon SAS EuroBonus-poäng.

När Fredrik Nordbø är färdig med jobbet åker han till flygplatsen i Stavanger för att flyga till Bergen, vissa dagar kan det bli upp till tolv flygningar men oftast rör det sig om fyra flygningar per dag. Han ska nämligen bli den personen i världen som har flugit flest gånger på kortast möjliga tid. Den personen som idag har flugit flest gånger på kortast tid ska ha varit komikern Mark Malkoff som enligt Guinness World Records har flugit 135 gånger på 30 dagar. Detta gjorde han för att bota sin flygskräck. Fredrik Nordbø gör det dock för att han tycker att det är roligt.

”Jag är resglad och jag tycker om att flyga. Jag gillar fart och känslan av att lyfta. Dessutom tycker jag extra mycket om SAS. Jag får också 1 250 EuroBonus-poäng för varje resa. Tillsammans blir det en miljon. Med dessa poäng på Diamant-kortet kan jag flyga tio gånger till USA och Asien i Business-klass utan att behöva betala”, säger Fredrik till Scandinavian Traveler.

Men hur är det möjligt för ekonomin att köpa 800 flygbiljetter? Fredrik Nordbø har hittat en lösning på det och köpt ett SAS Travel Pass för drygt 70 000 svenska kronor som gör att han kan resa obegränsat mellan Stavanger och Bergen under perioden som rekordförsöket pågår.
Den 9 november ska Fredrik ha genomfört alla 800 flygningar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.