Trollhättan Vänersborg bygger ut

Trollhattan-Vanersborg_Airport
Trollhättan Vänersborgs flygplats bygger ut.

I måndags började Trollhättan Vänersborgs flygplats att bygga ut flygplatsen för att kunna ta emot flygplan som har plats för 120 passagerare. Utbyggnaden kommer att vara klar under våren nästa år och utbyggnaden kommer lägligt. Den norska flygplatsen Oslo-Rygge kommer att stängas den 1 november i år och Trollhättan Vänersborg flygplats tittar nu på om man kan täcka upp en del av resebehovet som finns.

När flygplatsen kan ta emot större flygplan finns även planer på utrikestrafik, men inte inom den närmaste framtiden. Start- och landningsbanan på flygplatsen är bara 1 700 meter vilket begränsar möjligheterna för soldestinationer i Europa. Men i framtiden ska banan förlängas och med det kommer också utrikesdestinationer.

Idag kan flygplatsen ta emot flygplan som tar 50 passagerare och det passar behovet som finns nu då BRA flyger till Stockholm Bromma med SAAB 2000.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.