Skavsta höjer kapaciteten

StockholmSkavsta2004
Stockholm Skavsta flygplats.

Kapaciteten på Stockholm Skavsta flygplats ska höjas, bland annat för att kunna avlasta Arlanda med landningar i dåligt väder. Förberedelser ska också göras inför anslutningen till Ostlänken. Totalt kommer 50 miljoner kronor att investeras, varav 25 miljoner kommer från EU.

Bland annat kommer Skavsta flygplats att uppgradera landningssystemen för landning i dåligt väder och på detta sättet bli ett alternativ till Arlanda. Idag är det bara Arlanda i Stockholmsregionen som har de landningshjälpmedlen som behövs för att kunna landa i alla väder. Det är ökningen av antalet utrikesflyg de kommande tjugo åren och planeringen av Ostlänken som medför behov av högre kapacitet på flygplatsen. Trängseln i luftrummet ovanför Stockholm är stor under morgon och kväll och därför behövs ett samordnat trafiksystem mellan regionens flygplatser och ökad stabilitet i flyginfrastukturen enligt Skavsta flygplats.

”Genom det förbättrade landningssystemet kan Stockholm Skavsta flygplats optimera sin roll som södra porten till Stockholmsregionen”, säger Peter Steinmetz, VD Stockholm Skavsta flygplats.

Planerna för Stockholm Skavsta de närmaste femton åren inkluderar bland annat en järnvägsstation på Ostlänken, utbyggnad av flygplatsytor och terminaler samt utveckling av marken kring flygplatsen.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.