Cyprus Airways i luften igen

5B-DBC,_Cyprus_airways_(2140401737)
Cyprus Airways Airbus A320.

Det statliga flygbolaget Cyprus Airways gick i konkurs den 9 januari förra året och sedan dess har Cypern varit utan ett eget flygbolag. Istället har irländska Ryanair och Blue Air från Rumänien startat nya linjer till och från Cypern. Men nu är Cyprus Airways namnet på väg att lyfta igen.

Den cypriotiska staten har tecknat ett avtal med Charlie Airlines som ger flygbolaget rätt att använda sig av Cyprus Airways namn och logga under tio år för att marknadsföra och genomföra flygningar. Staten kommer fortfarande att äga rättigheterna och Charlie Airlines har betalat två miljoner euro för att hyra namnet och loggan.

Charlie Airlines är ett nytt cypriotiskt flygbolag som har ryska ägare och planerar att börja flyga till Storbritannien, Grekland och Ryssland från Cypern med Airbus A319 leasade från S7 Airlines.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.