SAS A320neo levereras i höst

A320neo_SAS
SAS Airbus A320neo.

SAS kommer om några månader att ta emot sin första Airbus A320neo och bas blir Stockholm och Köpenhamn för de 30 A320neo som man har beställt.

Hos Airbus har man börjat tillverka de två första A320neo till SAS som har tillverkningsnummer 7277 och 7290. De kommer att monteras vid fabriken i Hamburg, bekräftar SAS, men leveransdatumet är ännu inte bestämt.
”Det datumet vet vi inte ännu, men vi räknar med att vår första leverans av A320neo sker under hösten”, säger Mariam Skovfoged som är pressansvarig för SAS i Danmark till CHECK-IN.dk

SAS beställde i juni 2011 30 flygplan av typen A320-251n, medan konkurrenten Norwegian i januari 2012 lade en order på 100 flygplan som har fått typbeteckning A320-271n. Skillnaden mellan de två versionerna är att SAS-serien är utrustad med motorer från CFM International och Norwegians A320-271n har motorer från Pratt & Whitney. Valet av motorer har varit viktigt för att Pratt & Whitney motorernas tester har dragit ut på tiden medan CFM International tester har genomförts som planerat. Detta gör att SAS kommer att ta emot Airbus A320neo innan Norwegian och SAS kommer att basera de första A320neo på Arlanda och därefter kommer Köpenhamn att få A320neo. De nya A320neo hos SAS kommer att vara registrerade i Norge, men det är fortfarande oklart vilka linjer som från Stockholm och Köpenhamn som de ska flyga.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.