Postflyget kan försvinna

Amapola_Flyg_F50,_Stockholm-Arlanda_Airport,_August_2007
Amapola Flyg Fokker 50 väntar på ännu en last med post.

Efter en utredning på uppdrag av regeringen om hur framtidens postservice ska se ut har man kommit fram till slutsatsen att postflyget inte behövs. Detta om man ändrar kraven på hur snabbt posten ska levereras. Idag finns det krav på att posten ska levereras dagen efter och då behövs postflyget för att göra detta möjligt, men enligt den utredning som har gjorts ska man istället ändra de kraven till två dagars leverans av posten istället.

Om man skulle besluta om detta kommer stora delar av postflyget i Sverige att försvinna och posten ska istället gå på järnvägar och vägar. Det kommer endast att finnas postflyg mellan Umeå och norra Norrland samt mellan Gotland och Stockholm. Ett beslut om detta kan komma att gälla från den första juli nästa år, trots att nuvarande flygoperatören Amapola Flyg har ett kontrakt fram till 2020 om att flyga post.

Amapola Flyg flyger idag med 11 Fokker 50 och även ett par inhyrda ATR 72 för Postnords räkning.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.