Färöarnas utrikestrafik växer

Vagar_Airport_terminal_building
Vagar Airport på Färöarna.

Vágarflygplatsen på Färöarna har ökat utrikestrafiken med mer än 27 procent under de första fem månaderna i år. Tillväxten är högre än på någon annan danska flygplats. Då Färöarna tillhör Danmark räknas linjerna dit som inrikes.

Det reste 17 417 passagerare under de första fem månaderna på internationella linjer till och från Vágarflygplatsen jämfört med 13 666 passagerare under samma period föregående år.Det är flygningar till Norge, Island och Skottland, som toppar listan tillsammans med Spanien och England.

Förbättringar på Vágarflygplatsen tillsammans med att den färöiska befolkningen reser mer, och att det kommer fler turister till Färöarna än tidigare är de största anledningarna till att flygplatsen har ökat sin utrikestrafik.

Under juli månad ska det också komma charterflygningar från andra flygbolag än det färöiska bolaget Atlantic Airways som i nuläget är det enda flygbolaget som flyger till Färöarna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.