Junitrafiken påverkades av SAS strejken

plattan_lounger
Göteborg Landvetter Airport som växte med tre procent under juni i år.

Totalt flög 3,6 miljoner personer från Swedavias flygplatser under juni månad. Det är en liten ökning på en procent jämfört med året innan, men SAS-strejken påverkade framför allt inrikestrafiken starkt.

Inrikestrafiken minskade med totalt 3 procent på Swedavias flygplatser under månaden. Knappt 1,1 miljoner resenärer flög inrikes under juni. Inrikesresandet påverkades alltså negativt av SAS-strejken då cirka 800 flygningar, både inrikes och inom Europa, ställdes in och berörde runt 150 000 resenärer. Sett till hela årets utveckling har dock inrikestrafiken ökat med 4 procent jämfört med första halvåret 2015. Under årets första sex månader har totalt 6,8 miljoner personer rest inrikes till eller från någon av Swedavias tio flygplatser.

Totalt flög 18 914 000 resenärer till eller från någon av Swedavias flygplatser under det första halvåret 2016. Det betyder 5 procent fler resenärer än första halvåret i fjol. Resandet ökar också på Swedavias tre största flygplatser under juni. På Stockholm Arlanda Airport ökar resandet med 2 procent till 2 265 000 personer. På Göteborg Landvetter Airport reste totalt 615 000 personer under juni, vilket är en ökning med 3 procent. På Bromma Stockholm Airport ökade resandet med hela 6 procent under juni till 222 000 personer.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.