Norwegian anställer efter pilotkris

Norwegian short haul crew
Norwegian anställer nu 150 piloter.
Efter över 50 inställda avgångar förra helgen på grund av pilotbrist ska Norwegian nu nyanställa 150 piloter där 50 ska ha bas i Skandinavien. Det blev problematiskt när det inte längre fanns ett övertidsavtal efter den 1 juli. Det ledde till att tusentals resenärer drabbades av inställda flyg och förseningar.  Men under onsdagen slöts ett nytt avtal som innebär att flygbolaget nyanställer omkring 150 piloter, 50 i Skandinavien och 100 i övriga Europa.

 

Det har stormat kring Norwegian den senaste tiden. I maj sade arbetsgivaren och facket upp övertidsavtalet och sedan den 1 juli har ett avtal saknats helt. Det ledde till att över 4.000 resenärer drabbades av inställda flyg förra helgen. Norwegian har nu hyrt in andra flygbolag som flyger en del av trafiken, bland annat Carpatair, Titan Airways och DOT LT.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.