Höga Kusten Airport har långt sommaruppehåll

Kramfors_flygplats
Kramfors/Sollefteå flygplats innan namnbytet till Höga Kusten Airport.

Höga Kusten Airport (Kramfors/Sollefteå) kommer under sommaren att hålla stängt i sju veckor vilket är betydligt längre än vad de fyra veckor som är normalt för flygplatsen. Anledningen är att Nextjet som flyger till och från flygplatsen har ett längre upphåll med sin trafik på grund av att man sedan hösten förra året har lagt om trafiken i Norrland. Linjen Höga Kusten-Stockholm trafikeras enligt en upphandling från Trafikverket och enligt de avtal som finns där är det tillåtet för operatören att hålla ett längre uppehåll.

Flygplatschefen på Höga Kusten Airport, Tomas Jansson anser att det inte är bra med ett så långt uppehåll och tycker att det räcker med fyra veckor mitt under sommaren då affärsflyget i princip försvinner. Enligt Jansson arbetar flygplatsen för att få ett kortare sommaruppehåll 2017.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.