Czech Airlines återvänder idag

ATR_42-500,_(OK-JFK),_České_aerolinie
Czech Airlines kommer att flyga med ATR 42 till Linköping och Växjö.

Förra sommaren valde Czech Airlines att börja flyga från Linköping och Växjö till Prag. Satsningen föll bra ut och nästan samtliga avgångar var fullbokade och  ATR 72 med plats för 70 passagerare fick tas i drift istället för den mindre ATR 42. I dag är det premiär på linjen som kommer att trafikeras fram till den 28 augusti på torsdagar och söndagar.

”Det är jätteroligt! Det var ju en helt ny linje förra sommaren så det är ett bra betyg att Czech Airlines valde att komma tillbaka till oss”, säger Linköping City Airports vd Camilla Lejon till Corren.se

Precis som förra sommaren kommer linjen att flygas Prag-Växjö-Linköping-Prag. Men redan nu är det klart att vissa avgångar kommer att trafikeras direkt både från Växjö och Linköping till Prag.

På Linköpings flygplats ser man Czech Airlines intåg som ett viktigt steg i flygplatsutveckling eftersom linjen till Prag har lockat många turister istället för affärsresenärer som vanligast flyger från Linköping.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.