Två nya pilotutbildningar får startas

Myndigheten för yrkeshögskolan har bestämt vilka skolor som får tillstånd att starta nya pilotutbildningar. Av de inkomna ansökningarna beviljar myndigheten ”BF Scandinavian Aviation Academy AB” utbildning till integrerad Trafikflygarutbildning i Västerås samt Lunds universitet, Trafikflyghögskolan till Trafikflygarutbildning med MPL-certifikat i Lund/Ljungbyhed. Varje utbildning får starta med 20 studerande i varje omgång.

Totalt har fyra utbildningsanordnare ansökt om att få bedriva yrkeshögskoleutbildningar inom trafikflygare, civilt flyg. Myndigheten för yrkeshögskolan bedömer att samtliga fyra inkomna ansökningar uppfyller kraven att ingå i yrkeshögskolan. Det har således varit konkurrens om myndighetens statliga bidrag och sett till utbildningarnas kvalitet samt graden av medfinansiering från arbetslivet, så bedömer myndigheten att BF Scandinavian Aviation Academy AB och Trafikflyghögskolan vid Lunds universitet har de bästa förutsättningarna.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.