DOT fortsätter behandla Norwegian UKs flygtillstånd

EI-LNI_Flyaway (96 of 105) Atle Straume
Norwegian Boeing 787.

Det amerikanska transportdepartementet (DOT) har beslutat att fortsätta behandlingen av ansökan till Norwegians brittiska dotterbolag Norwegian Air UK om att få flyga till USA. Det är samma tillstånd som Norwegian redan har i moderbolaget Norwegian Air Shuttle. DOT har inte godkänt ansökan från Norwegian Air UK om tillfälligt tillstånd. Från Norwegians sida förväntar man sig att de amerikanska myndigheterna följer Open Skies-avtalet mellan Europa och USA och därmed godkänner ansökan.

Norwegian opererar idag med ett norskt drifttillstånd som har alla flygrättigheter och är därför inte beroende av ett tillfälligt tillstånd för det brittiska dotterbolaget. Men Norwegian Air UK måste däremot ha ett permanent tillstånd från amerikanska myndigheter för att flyga på det brittiska drifttillståndet till USA.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.