Skidcharter till Österrike från Skellefteå

Innsbruck_Airport
Innsbruck flygplats, som nu blir charterdestination från Skellefteå.

Under januari månad blir det lättare att ta sig till de österrikiska backarna för alla skid- eller alpintresserade från norra Sverige. Då avgår nämligen direktcharter till skidmetropolen Innsbruck med Nortlander Ski Tours från Skellefteå Airport.
Skellefteå Airport är därmed först i norra Sverige med denna typ av charterresor.

Nortlander Ski Tours är ett skandinaviskt vinter-charterbolag som är specialiserade på skid- och alpresor till Österrike, Frankrike och Italien. Skellefteå Airport och Nortlander Ski Tours har fört samtal om en etablering under de senaste åren och nu blir resorna verklighet. Den 7 och 14 januari kommer flygplanen att lyfta från Skellefteå Airport med skid- och alpsugna norrlänningar.

”Vi har blivit kontaktade både av privatpersoner och Skellefteå Airport och dessa uppvaktningar och diskussioner resulterade i denna etablering. Skellefteå Airport är optimalt placerad i Norrland och därigenom når vi både resande från Umeå, Luleå och Piteå”, säger Toke Hyldgaard vd på Nortlander Ski Tours.

Flygplats i Österrike blir Innsbruck där man kan nå många skidorter. BRA kommer att flyga avgångarna med Avro RJ 85 med plats för 85 passagerare.

”Vi är jätteglada över denna etablering. Utbudet av charterresor från Skellefteå Airport ökar ständigt och att som första flygplats i Norrland kunna erbjuda charterresor till Alperna är fantastiskt roligt. Vi hoppas att kunna utöka samarbetet med Nortlander Ski Tours för att i framtiden kunna erbjuda än fler resealternativ”, säger Skellefteå Airports vd Robert Lindberg.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.