Stockholm/Arlanda får ny easyJet-linje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
easyJet Airbus A319 i bolagets nya målning.

EasyJet har idag 13 flyglinjer till Skandinavien varav 12 med Köpenhamn som destination, men nu får Arlanda sin andra easyJet linje.

Det brittiska lågprisbolaget easyJet har i åratal försökt sig på den nordiska marknaden. Det har gjorts försök att etablera linjer till Norge, Sverige och Finland, men easyJet valde senare Köpenhamns flygplats som bas för fortsatt expansion på den nordiska marknaden. Denna inriktning har inneburit att alla easyJets linjer gick till Köpenhamn med undantag för en enda mellan Genève och Stockholm som flygs med Airbus A319.

Men nu har easyJet fått upp ögonen för Stockholm igen. Från den 19 november i år kommer man flyga till Lyon två gånger i veckan med Airbus A319 med plats för 156 passagerare. Det blir trafik på onsdagar med ankomst till Stockholm 11.40 och retur till Lyon 12.10. På lördagar blir det också trafik, med avgång 07.00 från Lyon med ankomst till Stockholm 09.55 och med retur 10.25. Flygtiden är beräknad till två timmar och 55 minuter.

 

Lyon är Frankrikes tredje största stad med nästan 500.000 invånare och ligger i sydvästra delen av landet i regionen Rhones-Alpes. Därför är linjen en bra väg för skidturister under vintersäsongen, men easyJet kan också välja att uppgradera linjen till en året-runt-service precis som man gjorde med Genève-Stockholm.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.