Norwegian wet-leasar tre Fokker 100

 

Avanti_Air,_D-AOLG,_Fokker_F100_(26009898772)
Avantiair Fokker 100 ska flyga för Norwegian under sommaren.

Norwegian har ingått wet-lease avtal för hela sommaren med tre aktörer som ska flyga med Fokker 100 på tre norska inrikesrutter. Anledningen är kapacitetsbrist och detta är första gången sedan våren 2015 som Norwegian leasar in flygplan under 100 stolar. Senast man gjorde det var på linjen Köpenhamn-Karup där Danish Air Transport (DAT) flög med ATR 72 med plats för 70 passagerare. Fokker 100 har plats för 100 passagerare vilket ger en kapacitet på 46 procent jämfört med en Boeing 737-800 som annars hade trafikerat rutterna.

Rutterna som ska flygas med Fokker 100 är Oslo-Bergen, Stavanger och Trondheim. Oslo-Bergen kommer tyska Avantiair att flyga fem av sex dagliga avgångar på vardagar, Norwegian ska själva flyga linjen under helgerna. Oslo-Stavanger ska trafikeras av rumänska Carpatair som ska flyga sex gånger om dagen på linjen medan holländska Denim Air ska flyga Oslo-Trondheim med sex avgångar per dag.

Norwegian är inne i en stor expansionsfas där flottan inte hinner med och det innebär att man idag hyr in flera flygbolag för att kunna utföra alla flygningar. Just nu hyr man bland annat in Titan Airways och DAT som flyger med Airbus A320 från Spanien för Norwegian.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.