Oklart hur Brexit kommer påverka flygtrafiken

Brexit-1200x600

Efter förra veckans brittiska folkomröstning där resultatet blev att Storbritannien lämnar EU är det fortfarande oklart hur det kommer påverka flygtrafiken.

Ryanair och easyJet som är de ledande lågprisflygbolagen i Storbritannien har flaggat för att man kommer att flytta de brittiska baserna till andra delar av Europa och easyJet har tidigare varnat för att man ska flytta över delar av flygplansflottan till Schweiz där man redan har drifttillstånd. Ryanair som idag har ett irländskt drifttillstånd kommer antagligen att behöva söka ett brittiskt drifttillstånd för att få fortsätta med inrikestrafiken som bolaget har.

Norwegian tänker dock fortsätta att satsa på den brittiska marknaden där man har en av de viktigaste baserna, London Gatwick. SAS har inte analyserat konsekvenserna av Brexit ännu, men siktar på att fortsätta med flygtrafik till Storbritannien.

 


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.