Norrköping-München går bra

4266883207_ecbffff5bb_b
BMI Regional Embraer 145.

Den 15 april i år började BMI Regional i samarbete med Lufthansa att flyga till Norrköping från München. Linjen trafikeras med en daglig avgång på vardagar och söndagar med Embraer 135/145 som har plats för 37-50 passagerare. Efter några månader av trafik visar statistiken att starten gått bättre än planerat enligt Norrköpings flygplats.

Linjen Norrköping-München är en linje där det tidigare funnits ett behov av resa på tidigare. Cimber Air trafikerade linjen men den lades ner 2009 på grund av Cimber Airs sammangående med Sterling.

För att linjen ska hålla ekonomiskt är det viktigt att man även lockar tyska resenärer att använda sig av linjen och då är det bland annat Kolmården som är ett intressant resmål. Men om linjen inte skulle bära sig är Norrköpings kommun redo att lägga in upp till 25 miljoner kronor för att täcka eventuella förluster under de första åren.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.