Charter från Tyskland till Jönköping-en succé

Bombardier_CRJ-900_Lufthansa_CityLine_(LCL)_D-ACKH_-_MSN_15085_-_Named_Radebeul_(3238728746)
Lufthansa Bombardier CRJ 900.

Förra året flög Lufthansa med Bombardier CRJ 900 till Jönköping en gång i veckan på uppdrag av olika charterarrangörer. I år fördubblas kapaciteten, men nästan alla flygstolar är slutsålda. Detta trots att Jönköping redan har en flyglinje till Frankfurt i samarbete med Lufthansa och operatören BMI Regional.

”Kapaciteten i jämförelse med tidigare år har fördubblats i år. Trots det är flygplanen i stort sett fullbokade hela sommaren”, säger Lena Larsson, VD på Smålands Turism och initiativtagare till charterverksamheten i regionen. Ett fantastiskt positivt genombrott på den för oss viktiga tyska marknaden. Det rör sig om många miljoner kronor i omsättning ute hos företagen i länet och tillväxten är mycket stor.

Smålands Turism prioriterar starkt arbetet med att ständigt utöka regionens marknadsandel genom samverkan med alltfler researrangörer främst på tysktalande marknader (förutom Tyskland, även Schweiz och Österrike). Via researrangörerna paketeras olika typer av reseupplevelser för olika målgrupper.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.