VLM Airlines i konkurs

VLM_Airlines_Fokker_50_OO-VLF
VLM Airlines Fokker 50.

Under onsdagen gick det belgiska flygbolaget VLM Airlines i konkurs. Efter ungefär en månad där inga betalningar har kunnat genomföras och en ledning som försökt med en omstrukturering av bolaget blev det under onsdagen slutet för VLM.

VLM sökte i mitten av maj för konursskydd i sex månader av en domstol i den belgiska staden Antwerpen. Pengarna i det krisdrabbade flygbolaget var slut och kreditkrav innebar att flygbolaget hade svårt att genomföra sin verksamhet som planerat.

Även om endast en av de sex månader har gått så ser ledningen inget annat sätt än att låta bolaget gå i konkurs. Dödsstöten kom under onsdagsmorgon när det österrikiska flygbolaget Peoples Viennaline med omedelbar verkan sade upp sitt kontrakt med VLM.

VLM flyger ett antal linjer även från Antwerpen och Friedrichshafen. Man utförde även flygningar för CityJet, Flybe och Air Vizion. Företaget hade 10 Fokker 50 flygplan med en genomsnittsålder på cirka 27 år. VLM grundades 1992 och året efter var det första flygplanet i luften på väg från Antwerpen till London City. Fram till 2008, när Air France-KLM tog över företaget, var det mycket framgångsrikt med överskott 10 år i rad.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.