Göteborg Landvetter bygger ut

Flygfoto_SK_Etapp1½_160223_beskuren
Göteborg Landvetter Airport med förlängning av terminalen.

Göteborg Landvetter Airport har haft en stadig tillväxt av flygresenärer de senaste 20 åren och en kraftig ökning på senare tid. Det har gjort att flygplatsen nått drygt 6 miljoner resenärer sju år tidigare än planerat. Kapaciteten i den 40 år gamla terminalen har på en rad punkter nu nått sin gräns. Därför kommer Swedavia att bygga ut terminalen på Landvetter med ett tre passagerarbryggor för både mindre och större flygplan. De nya bryggorna har möjlighet att separera flöden mellan ankommande och avresande och är också anpassade för större flygplansmodeller. Terminalexpansionen beräknas vara klar under 2020.

”Vi jobbar tillsammans med övriga aktörer i regionen för att tillgodose behovet av flygtrafik. Utvecklingen går framåt men nu är det stundtals trångt i terminalen. Därför är det väldigt skönt att vi fått klartecken att börja bygga för att fortsätta vara Västsveriges internationella flygplats,” säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Swedavia har tagit ett beslut om att fram till 2031 investera totalt 1,9 miljarder kronor för att Landvetter ska få kapacitet att ta emot åtta miljoner resenärer om året. Utbyggnaden kommer att ske i etapper. Större terminal, utbyggd ankomsthall, fler sorteringsfickor för avgående bagage, utbyggd säkerhetskontroll och bagagehotell är åtgärder som är planerade.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.