Växjö får direktlinje till Prag

OK-XFB_Atr72_CSA_(4157518274)
CSA Czech Airlines ATR 72.

Ett starkt bokningsläge till Prag gör att Czech Airlines kommer att flyga fem avgångar som går direkt till Prag från Växjö istället för mellanlandning i Linköping. Det är avgångarna den 7, 10, 17, 24 och 31 juli som går direkt från Växjö till Prag. Czech Airlines började förra sommaren att trafikera Prag-Växjö-Linköping-Prag med ATR 42, men efterfrågan var stor och redan efter ett par avgångar satte man in den större ATR 72 med plats för 70 passagerare.

”Otroligt kul att bokningsläget ser så bra ut och att Czech Airlines väljer att flyga direkt från Växjö till Prag utan mellanlandning. Det gör det även mer bekvämt för våra resenärer att de kan flyga direkt och få mer tid på resmålet. Vi har såklart även förhoppningar om att de förlänger säsongen”, säger Ulf Axelsson VD Växjö Småland Airport.

Linjen trafikeras på torsdagar och söndagar med en flygtid på två timmar och tjugo minuter från Linköping. Flygtiden från Växjö är tre timmar och trettio minuter med mellanlandning i Linköping och två timmar med direktflyg. Flygplanstyp för sommaren 2016 är ATR 72.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.