Norwegian med god passagerartillväxt i maj

151203 aircraft
Norwegian Boeing 737-800.

I maj flög 2 641 666 passagerare med Norwegian, en ökning med 11 procent jämfört med samma månad föregående år. Den totala trafiktillväxten ökade med 15 procent medan kapaciteten ökade med 11 procent i maj.

”Vi är väldigt nöjda med att allt fler affärs- och fritidsresenärer väljer Norwegian när de ska ut och flyga. Efterfrågan ökar i takt med att vi lanserar nya linjer och destinationer, särskilt på de interkontinentala linjerna och framför allt mellan London Gatwick och USA”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegians förnyelse av flygplansflottan fortsätter under 2016 med leverans av totalt 21 fabriksnya flygplan från Boeing. I maj levererades en fabriksny Boeing 737-800 direkt från fabriken i Seattle. Norwegian genomförde 99,8 procent av de planlagda flygningarna i maj men endast 81,3 procent av flygningarna gick enligt tidtabell.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.